Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську стартував Міжнародний фестиваль «Дивофільм»


У Дніпропетровську відкрився Міжнародний фестиваль короткометражного кіно та анімації «Дивофільм».

Упродовж двох днів на відвідувачів фестивалю чекають майстер-класи з кіно та анімації, ретроспективи міжнародних фестивалів і, звичайно, конкурсна програма, в якій візьмуть участь аматори та професіонали, автори та студії з різних міст України, Франції, Чехії, Грузії та Росії.

За словами організаторів, такого у Дніпропетровську ще не було: на глядачів чекає сім годин кінопрем'єр поспіль.

Крім того, у рамках культурної події – творча програма для дітей, де юні аніматори власноруч зможуть зробити свій перший мультфільм, взявши участь разом із дорослими в усіх етапах створення стрічки, майстер-клас з кіномистецтва, лекція для широкої публіки та майстер-клас із 3D анімації тощо.

Крім того, в рамках фестивалю організують українську прем’єру повнометражної стрічки чеського режисера Петра Зеленки комедії «Пригоди звичайного божевілля».

Роботи, що беруть участь у фестивалі, оцінить компетентне журі, переможців визначать у категоріях «режисура», «операторська робота» та «сценарій».

Разом із глядачами журі також обере переможців у категоріях «найкращий фільм», «найкращий відеокліп», «найкраща анімація», «найкращий іноземний фільм».

Фестиваль «Дивофільм» у Дніпропетровську проводиться вдруге.

Навесні нинішнього року в рамках першого фестивалю публіці презентували стрічки аматорів, незалежних митців та студій із різних міст України.
XS
SM
MD
LG