Доступність посилання

ТОП новини

МВС закликає не політизувати зміну маршруту Кирила


Мiнiстерство внутрiшнiх справ України просить не полiтизувати змiну маршруту пересування предстоятеля Російської православної церкви Україною.

Кирило, який мав прибути з Криму до Рiвного, несподiвано змiнив маршрут свого пересування.

«Вiдразу ж у засобах масової iнформацiї почали з’являтися припущення, що змiна його маршруту пов’язана з погрозами безпецi патрiарха пiд час його поїздки до захiдної України», – йдеться в повiдомленнi, яке поширила прес-служба МВС.

У відомстві зазначають, що рiшення про змiну маршруту пересування патріарха Кирила ухвалювалося представниками росiйської сторони, якi вiдповiдають за його безпеку.

«Наразi жодних надзвичайних подiй, якi можуть зашкодити патрiаршому вiзиту, не зафiксовано. Спiвробiтники органiв внутрiшнiх справ повнiстю контролюють обстановку i здатнi забезпечити громадський порядок у мiсцях перебування патріарха», – заявили в МВС.

Напередодні Кирило змінив маршрут свого візиту в Україну, скасувавши запланований на 2 серпня візит у Рівне. При цьому вчора ввечері він поїхав до Корця Рівненької області, як це і передбачалося.

За повідомленнями ЗМІ, візит у Рівне скасували за рекомендацією Секретаріату Президента через небезпеку масових безладів і сутичок.

У Секретаріаті це заперечили, наголосивши, що не ініціювали змін до програми візиту, бо не є координаторами поїздки патріарха Кирила.
XS
SM
MD
LG