Доступність посилання

ТОП новини

Рада з етнополітики: Росія має змінити концепцію відносин з Україною


Голова ради з питань етнонаціональної політики при Президентові, екс-міністр закордонних справ Геннадій Удовенко заявляє, що Росії потрібно переглянути концепцію своїх відносин з Україною.

За його словами, існує напруженість в українсько-російських відносинах, і ця напруженість заважає розвивати відносини між країнами на підставі Угоди про дружбу, співпрацю й партнерство.

Як зазначив Удовенко, він не вважає ситуацію із взаємним висланням українських і російських дипломатів дипломатичною війною. «Немає війни», – сказав він.

Голова ради з етнонаціональної політики наголосив, що й Україна, і Росія повинні прагнути до нормальних дружніх відносин як у силу своєї історії, так і в силу багатовікових зв’язків між народами двох країн.

В останнi тижнi мiж Україною i Росiєю розгорiвся дипломатичний скандал. У ЗМI з’явилася iнформацiя про те, що Київ рекомендував Москвi припинити виконання повноважень радника посольства Росії в Українi Володимира Лисенка, який уже покинув Україну, i генконсула Росії в Одесі.

У МЗС Росії висловили iз цього приводу обурення і заявили, що відповідь на дії Києва буде «дзеркальною».
XS
SM
MD
LG