Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко закликає аграрiїв продавати зерно Аграрному фонду


Прем’єр Юлiя Тимошенко закликає сільськогосподарських виробникiв не продавати зерно за спекулятивними цiнами, а скористатися можливiстю реалiзувати його Аграрному фонду.

«Для того, щоб ви не продавали сьогоднi зерно за викидними цiнами, ми пропонуємо вiддати частину врожаю до Аграрного фонду за так званими заставними цiнами – це 60% вiд закупiвельної цiни, яку визначило Мiнiстерство (аграрної полiтики)», – йдеться в зверенні прем’єра до селян.

За її словами, встановленi Мiнагрополiтики закупiвельнi цiни на 30-40% вищi, нiж тi, якi нинi пропонують зернотрейдери. При цьому Тимошенко наголосила, що аграрiї можуть у будь-який момент викупити продане Аграрному фонду зерно, якщо це їм буде вигiдно. Якщо ж нi, то, як зазначила Тимошенко, зерно викупить держава, заплативши решту 40% вiд закупiвельної цiни.

Прем’єр зазначила, що Аграрний фонд пообiцяв розраховуватися з товаровиробниками за поставлене зерно через три днi пiсля укладення вiдповiдного контракту. Вона запевнила, що держава купуватиме зерно в мiру надходження заявок, i для цього є достатньо коштiв.

Аграрний фонд розпочав заставнi закупiвлi зерна з 1 липня і планує купити понад 1,6 мільйона тонн зерна.
XS
SM
MD
LG