Доступність посилання

ТОП новини

Міносвіти радить абітурієнтам користуватися «Конкурсом» вночі


Інформаційною системою «Конкурс» Міністерства освіти і науки, яка містить інформацію про перебіг цьогорічної вступної кампанії, найкраще користуватися вночі. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив заступник міністра Тарас Фініков.

«Збої в системі відбувалися переважно у пікові моменти. Якщо заходити на сайт вранці, ввечері і вночі, він працює нормально», – наголосив він.

За словами Тараса Фінікова, в Україні система «Конкурс» вперше тестується в реальному режимі. «Ще місяць-півтора тому нам технічно було дуже важко. Але сьогодні ми маємо і таку статистику, що в неї заходять зацікавлені з кількох десятків країн світу. І вони не мають особливих проблем із трафіком», – зазначив заступник міністра.

Тарас Фініков поінформував, що, за попередніми оцінками, цього року зареєстровано близько 400 тисяч абітурієнтів. Він також повідомив, що в середньому кожен абітурієнт претендував на вступ у 3-4 заклади. «Проте ми маємо прецедент, коли одна людина намагалася вступити у 65 вищих навчальних закладів. За підрахунками, кожного дня протягом певного періоду цьому абітурієнту довелося подавати документи у 3-4 виші», – додав заступник міністра.
XS
SM
MD
LG