Доступність посилання

ТОП новини

Посол Грузії в Україні допускає повторення конфлікту на Кавказі


Посол Грузії в Україні Григол Катамадзе не виключає можливості повторення конфлікту на Кавказі. За його словами, на сьогодні спостерігається нагнітання ситуації в ЗМІ, а це нагадує те, що передувало початку грузинсько-російського конфлікту 8 серпня 2008 року.

Крім того, як зазначив Катамадзе, впродовж останнього року на території Грузії, в Південній Осетії та Абхазії, а також не на конфліктних територіях будуються нові військові бази Російської Федерації.

«Все це робиться цілеспрямовано для того, щоб відторгнути частину Грузії», – зазначив дипломат, водночас зауваживши, що ще не пізно налагодити російсько-грузинські відносини.

«В ім’я майбутнього треба, одне одному протягнути руку... і йти далі», – сказав Катамадзе.

Напередодні заступник керівника Генерального штабу Росії Анатолій Ноговіцин заявив, що Грузія нарощує бойовий потенціал, готуючись до нової «агресії».

Водночас він наголосив, що Москва не планує наступальних дій у зоні грузинсько-абхазького конфлікту, однак, як і раніше, вважає Тбілісі агресором.

Напередодні першої річниці російсько-грузинського збройного конфлікту, яку відзначають сьогодні, Грузія і Росія кілька разів обмінювалися звинуваченнями в нагнітанні напруженості довкола Південної Осетії.
XS
SM
MD
LG