Доступність посилання

ТОП новини

Український дипломат залишив Москву


Радник – керівник політичної секції посольства України в Москвi Iгор Березкiн залишив Росiю, повідомляє агенція «Інтерфакс» із посиланням на дані українського посольства.

У диппредставництві заявили, що в п’ятницю у Березкiна був останнiй робочий день, пiсля чого вiн припинив свою мiсiю дипломата в Москвi.

Радник залишив Москву без будь-яких суперечностей i конфлiктiв, виконуючи рекомендацiю росiйської сторони щодо припинення його повноважень у вiдповiдь на аналогiчнi дiї Києва, наголосили в українському посольствi.

Інформацію про те, що Березкін поїхав із Москви підтвердили і в Міністерстві закордонних справ України.

Останнiми тижнями мiж Україною та Росiєю розгорiвся дипломатичний скандал. У ЗМI з’явилася iнформацiя про те, що Київ рекомендував Москвi припинити виконання повноважень радника посольства Росії в Українi Володимира Лисенка, який вже залишив Україну, i генконсула Росії в Одесi Олександра Грачова.

У МЗС Росії висловили iз цього приводу обурення і заявили, що пропонують українськiй сторонi достроково завершити мiсiю генерального консула України в Петербурзi та одного з радникiв посольства України в Москвi.

В українському зовнішньополітичному відомстві «дзеркальні» дiї Москви назвали неадекватною вiдповiддю. Там пояснили, що Україна рекомендувала залишити територiю країни тим російським дипломатам, дiяльнiсть яких шкодила нацiональнiй безпецi держави. А Москва, за твердженням Києва, висилає українських дипломатiв без якої-небудь мотивацiї.

Пiзнiше в МЗС України повiдомили, що українська сторона вiдкликала рекомендацiю щодо припинення повноважень генерального консула в Одесi Грачова, пiсля чого зупинили і відповідні дії щодо українського генерального консула в Петербурзi.
XS
SM
MD
LG