Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії: дій, що зачiпають інтереси росіян і українців, не буде


У Москвi заявляють, що не робитимуть жодних дiй, якi зачiпають iнтереси населення Росiї та України.

«Драматизувати ситуацiю не треба. Це не розрив. Жодних дiй, що зачiпають iнтереси народiв обох країн, не буде», – сказали в Департаментi iнформацiї i друку Міністерства закордонних справ Росії, повідомляє «Інтерфакс».

У МЗС Росії наголосили, що в посланнi президента Дмитра Медведєва своєму українському колезi Вiктору Ющенку «системно проаналiзовано весь перелiк складних питань у двостороннiх вiдносинах, якi виникли за останнi кiлька рокiв не з вини Росії».

«Ми розраховуємо, що українське керiвництво серйозно поставиться до звернення, що будуть зробленi вiдповiднi висновки та вжитi заходи щодо нормалiзацiї вiдносин, в чому ми також дуже зацiкавленi», – зазначив спiврозмовник агентства.

Водночас помiчник президента Росії Сергiй Приходько заявив, що послання президента Росії Дмитра Медведєва не передбачає розриву чи заморожування дипломатичних вiдносин мiж Москвою та Києвом.

Медведєв заявив, що відкладає приїзд посла Росії в Україну, мотивуючи це антиросійською, за його словами, позицією керівництва України.

У своєму зверненні до українського Президента російський глава держави констатував погіршення російсько-українських відносин під час президентства Ющенка.
XS
SM
MD
LG