Доступність посилання

ТОП новини

Росія втручається у процес виборів в Україні – віце-президент Європарламенту


Марек Сівец
Марек Сівец

Різкі заяви президента Росії на адресу українського керівництва свідчать про те, що Москва намагається втручатися у процес виборів в Україні. Таку думку в інтерв’ю Радіо Свобода висловив віце-президент Європейського парламенту, польський політик Марек Сівец.

«Це початок російського втручання у процес виборів в Україні. Гадаю, що мову імперської політики добре розпізнають у Європі», – сказав Сівец.

На запитання Радіо Свобода, кого з кандидатів на президента України нині підтримує Кремль, Сівец зауважив, що Росія не виявляє своїх симпатій так явно, як це було п’ять років тому. Тут європейський політик радить звернути увагу на заяви українських політиків. «Треба уважно послухати, що говорять кандидати на президента в Україні. Я не хочу назвати імена, але це очевидно», – заявив віце-президент Європейського парламенту.

На думку Марека Сівця, нині у Євросоюзу немає підстав втручатися у російсько-український конфлікт, але Брюссель має ретельно відстежувати розвиток подій.

Раніше сьогодні президент Російської Федерації відклав приїзд нового російського посла в Україну. Дмитро Медведєв пояснив це тим, що в Києві здійснюють «антиросійський курс».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG