Доступність посилання

ТОП новини

Вишi зможуть пiдвищувати плату за навчання не бiльше за рiвень інфляції


Кабінет Міністрів вирішив, що пiдвищення оплати за послуги в системi освiти не може перевищувати офiцiйно встановленого рiвня iнфляцiї за попереднiй рiк.

Як повiдомили в прес-службi Мiнiстерства економiки, про це йдеться в постанові уряду «Про вдосконалення механiзму регулювання плати за послуги у сферi освiти».

«Основним результатом реалiзацiї положень постанови стане встановлення економiчно обґрунтованої оплати за послуги, якi можуть надавати державнi навчальнi заклади», – зазначив мiнiстр економіки Богдан Данилишин.

За результатами перевірок, які провела держінспекція, що входить до складу Міністерства економіки, встановили, що формування ціни на контрактну форму навчання здійснюється з урахуванням економічно необґрунтованих витрат, а це збільшує вартість цієї послуги до 40% на денному відділенні, і 200% – на заочному.

Зокрема, до вартостi навчання студентiв на контрактнiй основi безпiдставно вносилися витрати на капітальний ремонт у повному обсязі, продукти харчування, ліки, стипендії, повідомляє Мінекономіки.

За даними Держкомстату в 2008 році інфляція становила 22,3%.
XS
SM
MD
LG