Доступність посилання

ТОП новини

Артбазу в Новобогданівці віддадуть цивільним


Територію артбази в селі Новобогданівка Запорізької області планують до кінця року звільнити від арсеналу зброї і передати для використання у цивільних цілях.

Про це повідомив заступник командувача Сухопутних військ з логістики полковник Юрій Толочний.

За його словами, після вивезення боєприпасів землі технічної території бази належить рекультивувати. Після передачі ділянки громаді там можна буде сіяти сільськогосподарські культури, садити дерева тощо.

Загалом, з початку ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території 275 артилерійської бази боєприпасів у Новобогданівці повністю завершено очистку від боєприпасів всієї технічної території бази – це 145,5 га. Знищено 35,6 тисяч тонн боєприпасів. Демонтовано 35 колишніх капітальних сховищ зберігання боєприпасів.

Пожежа на артбазі в Новобогданівці Мелітопольського району Запорізької області вперше сталася у травні 2004 року. У наступні роки склад горів ще двічі. Крім звичайних артилерійських снарядів, там зберігались реактивні снаряди для установок «Град» та «Ураган», які розлетілись навколо на площі у десятки кілометрів. Тоді загинули 7 осіб, сотні дістали поранення. За оцінками фахівців, в результаті пожежі були знищені або стали непридатними майже 1000 вагонів боєприпасів.
XS
SM
MD
LG