Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську відбулося віче проти «московського шантажу»


В Івано-Франківську сьогодні близько тисячі осіб під прапорами «Нашої України», «Свободи», Української народної партії, Українського народного руху, ОУН провели віче під гаслом: «Ні – шантажу України».

Голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок, як повідомляє кореспондентка Радіо Свобода, заявив на віче, що звернення Дмитра Медведєва до Віктора Ющенка «фактично окреслило межі претензій Росії до України» – це флот, мова, церква, інформаційний простір, історія.

Тягнибок зазначив, що виступ Медведєва має три аспекти: внутрішньоросійський, внутрішньоукраїнський і міжнародний.

Міжнародний: відсутність реакції світу; США, країни Європи фактично «здали» Україну заради російського газу, тож варто сподіватися лише на себе», заявив Тягнибок. Внутрішньоросійський: «ніколи не буде ладу, коли керують двоє», це прояв конфлікту між Медведєвим і Путіним, бажання російського президента «стати ще крутішим за свого попередника».

Внутрішньоукраїнський: з Москви дано сигнал проросійським силам, яку в Кремлі хочуть бачити Україну, зауважив лідер ВО «Свобода».

Провокативним звернення Медведєва назвав голова Івано-Франківської обласної держадміністрації Микола Палійчук. При цьому він наголосив, що «не будемо піддаватися на провокації, а й далі будемо поважати російський народ, щиро приймати туристів із Росії , але дамо чітку відповідь керівництву російської держави: не пхайте свій ніс у наші справи».

Учасники віче підтримали заяву сесії обласної ради щодо звернення Медведєва до Ющенка. Як прозвучало на мітингу, Івано-Франківщина – наразі єдина область, яка висловила свою позицію.
XS
SM
MD
LG