Доступність посилання

ТОП новини

Долю виборів визначатимуть не виборці, а судді – Черненко


Про це в ефірі Радіо Свобода сказав голова Комітету виборців України Олександр Черненко, коментуючи запропоновані БЮТ і Партією регіонів зміни до закону про вибори президента України.

Кандидати від інших політичних сил критикують зміни, зазначив Черненко. «Потенційні кандидати, у тому числі Литвин, Ющенко, Яценюк критикують цей закон. Він викликає невдоволення у міжнародних структурах», – сказав голова Комітету виборців України.

Говорячи про порушення прав виборців, Олександр Черненко сказав, що «пряме скасування відкріпних посвідчень позбавляє людей права голосу. У нас на минулих парламентських виборах були відкріпні посвідчення, і проблем з цим не було. Рішення комісії (ТВК) практично не можна оскаржити в суді, це позбавляє виборця права на оскарження та апеляцію. Лише один суд може вирішити долю виборів в Україні», – наголосив Черненко.

За його словами, « претензій дуже багато, вето буде абсолютно обґрунтованим. Якщо навіть вето буде подолане, то і депутати, і Президент не виключили, що звернуться до Конституційного Суду, бо матимуть на це всі підстави», – сказав в ефірі Радіо Свобода голова Комітету виборців України Олександр Черненко.
XS
SM
MD
LG