Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко заветував закон про вибори Президента


Президент повертає до Верховної Ради новоухвалений закон про вибори голови держави зі своїми зауваженнями, повідомила на брифінгу заступник голови Секретаріату Президента Марина Ставнійчук.

За її словами, Віктор Ющенко не може підписати цей закон, бо вважає, що він не створює ефективного механізму для реалізації волевиявлення громадян і не дасть змоги забезпечити чесні, прозорі і демократичні вибори Президента.

При цьому низку положень нового закону Ющенко підтримує, сказала Ставнійчук. Зокрема, це стосується скорочення термінів передвиборчої кампанії.

Вето Президента на цей закон очікували. Раніше і сам Ющенко, і працівники його Секретаріату кілька разів заявляли, що деякі норми закону є відступом від демократії, звужують права і свободи громадян, відкривають можливості для зловживань і слугують інтересам двох «мегапартій», БЮТ і Партії регіонів, із метою «поділити країну на двох».

Блок Юлії Тимошенко днями скликав на 21 серпня позачергову сесію Верховної Ради, щоб долати очікуване вето на закон про вибори Президента, а також уже застосоване Віктором Ющенком вето на закон про зміни до Держбюджету.

БЮТ і Партія регіонів, які разом мають досить голосів для подолання президентського вето, заявляли, що мають намір подолати його.
XS
SM
MD
LG