Доступність посилання

ТОП новини

ООН закликає Україну долучитися до боротьби зі зміною клімату


Організація Об’єднаних Націй закликає Україну взяти участь в Міжнародній конференції в Копенгагені з питань змін клімату, що відбудеться у грудні цього року.

Про це повідомила виконувач обов’язків координатора системи ООН в Україні, регіональний представник Управління Верховного комісара ООН у справах біженців у Білорусі, Молдові та Україні Сімон Волькен.

«Важливо, щоб участь України не зводилася до вирішення технічних питань, а й фінансових, оскільки ми знаємо, що жодні добрі наміри не можуть бути реалізовані без певних фінансових внесків», – сказала вона.

За словами Волькен, ООН також закликає підписати наступний за Кіотським протоколом документ, «який би врятував людство від змін клімату». Вона зазначила, що до участі в саміті запрошуються всі країни-члени ООН.

«Це не лише саміт експертів з питань змін клімату, це саміт, де має бути висловлена політична воля, яка згодом має перейти у зобов’язання виділити кошти з державного бюджету», – наголосила представник ООН.

Зі свого боку, заступник директора департаменту ООН та інших міжнародних організацій МЗС України Володимир Христич заявив, що питання про фінансовий внесок України на сьогодні не може стояти на порядку денному.

«Якщо говорити про виділення коштів, то це питання спочатку має бути обговорено на саміті, й ухвалені якісь рішення. Ми не можемо в попередньому плані пропонувати якісь суми», – сказав Христич.

Водночас він зазначив, що Україна не може стояти осторонь питання зміни клімату.
XS
SM
MD
LG