Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку порушили справу через смерть дитини після щеплення


Донецька обласна прокуратура порушила кримiнальну справу у зв’язку зi смертю чотиримiсячної дитини в Донецьку, яка померла 17 серпня – через три дні після щеплення вакциною «Пентаксим».

Як повiдомили в прес-службi Донецької обласної прокуратури, справу порушили за фактом неналежного виконання професiйних обов’язкiв медичним або фармацевтичним працiвником, що спричинило смерть неповнолiтнього.

Водночас робоча комiсiя з мiсцевих фахiвцiв Управління охорони здоров’я, провівши попередні аналізи, не знайшла причинно-наслiдкового зв’язку мiж смертю дитини та щепленням.

У Мiнохорони здоров’я наголосили, що остаточний висновок фахiвцi зроблять пiсля отримання результатiв вiрусологiчного, гiстологiчного, токсикологiчного та бактерiологiчного дослiджень, і закликали без цих висновків не пов’язувати трагедiю з вакцинацiєю.

За даними медиків, вакцинація проводилася згiдно з календарем щеплень. У 3-мiсячному вiцi дитина отримала першу вакцинацiю цим препаратом «і на перше щеплення реакцiї не було», мовиться в повiдомленнi.

Виконувач обов’язків головного державного санітарного лікаря Донецької області Михайло Кушнарьов зазначив, що вакцина «Пентаксим» призначена для профілактики дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту і гемофільної інфекції. Запроваджена для використання в Україні та області в 2008 році.

XS
SM
MD
LG