Доступність посилання

ТОП новини

Виборчі дільниці в Афганістані закрили на годину пізніше


Голосування на президентських та регіональних виборах в Афганістані продовжили на одну годину. Виборчі дільниці мали зачинитися о 14:30 за Києвом, а зачинилися о 15:30.

За даними виборчої комісії, людям, які стояли в чергах біля дільниць, коли вони мали закритися, дозволили проголосувати.

Як повідомили в поліції, вибори відбувалися мирно. Скільки точно відсотків виборців прийшли на дільниці, поки що не кажуть. За словами речника місії ООН, активність виборців була «обнадійливою».

Також «обнадійливим» назвав перебіг виборів в Афганістані генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен. За його словами, працювало більше дільниць, ніж очікували.

Незважаючи на це, повідомлення про спалахи насильства надходили з різних регіонів країни. Зокрема, на сході Кабула повстанці захопили будівлю – між ними і поліцією виникла стрілянина. Правоохоронці повідомили про двох вбитих повстанців. На півночі країни в сутичці, за даними поліції, загинули 22 нападників.

На посаду президента Афганістану претендує понад 30 кандидатів. Найкращі шанси на перемогу, вважається, має чинний президент Хамід Карзай. Його головними суперниками є колишній міністр закордонних справ Абдулла Абдулла та екс-міністр фінансів Ашраф Гані.
XS
SM
MD
LG