Доступність посилання

ТОП новини

На Запоріжжі розслідують смерть дитини після вакцинації


В Енергодарі Запорізької області розслідують причини смерті 4-місячної дитини, яка померла наступного дня після щеплення вакцинами «Гепавакс» і «Пентаксим».

Як пише агентство «Інтерфакс-Україна», слідчий відділ Енергодарського міськвідділу ГУ МВС України в Запорізькій області порушив кримінальну справу за фактом неналежного виконання медичними працівниками своїх професійних обов’язків, пов’язаних із недбалим або недобросовісним до них ставленням, що призвело до тяжких наслідків для неповнолітнього.

За попереднім висновком експертів, смерть дитини, що настала ще 5 серпня, не пов’язана зі зробленими їй напередодні щепленнями, повідомили в прес-службі прокуратури Запорізької області.

Тим часом досудове слідство у цій кримінальній справі триває.

Раніше в четвер міністр охорони здоров’я Василь Князевич заявив, що смерть двох немовлят у Донецькій області через кілька днів після щеплення вакциною «Пентаксим» не має причинно-наслідкового зв’язку з вакцинацією.

Він наголосив, що обидва випадки мають різні причини і єдине, що їх поєднує, – це один регіон.

Зараз створені комісії для розслідування кожного випадку окремо, повідомив міністр.

Разом із цим Князевич наголосив на важливості проведення вакцинації.

Він закликав журналістів, депутатів та кандидатів у президенти не політизувати процес вакцинації, «не виносити її для маніпуляцій в пресі, у суспільстві, не породжувати страх перед громадянами».

За даними МОЗ, на Донеччині одне немовля померло на пневмонію, друге – від гострої кишкової інфекції.
XS
SM
MD
LG