Доступність посилання

ТОП новини

Парламент може взяти до уваги пропозиції Ющенка – політолог


Про це в ефірі Радіо Свобода сказав політолог Тарас Березовець. За його словами, «це один зі сценаріїв піти назустріч Президентові» й погодитись на окремі з правок Віктора Ющенка. Глава держави погоджується з депутатами про скорочення виборчої кампанії зі 120 до 90 днів. «Але існують принципові зауваження президента, які стосуються порядку формування виборчих комісій, з чим Віктор Ющенко категорично не погоджується, оскільки вважає, що від цього виграють лише парламентські фракції», – сказав політолог.

Як відомо, за новою редакцією закону, перевагу в формуванні виборчих комісій матимуть саме парламентські фракції. А це означає, що «кандидати на президента, які не мають у парламенті своїх фракцій, матимуть менше шансів, ніж ті фракції, які висуватимуть своїх кандидатів», – сказав в ефірі Радіо Свобода політолог Тарас Березовець.

Сьогодні відбудеться позачергова сесія парламенту, на якій розглядатимуться пропозиції глави держави до закону про президентські вибори. За іншим сценарієм, народні депутати спробують подолати вето президента без розгляду його зауважень. Тоді Віктор Ющенко, за повідомленням його Секретаріату, звернеться з поданням до Конституційного суду.
XS
SM
MD
LG