Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко взяв участь у відкритті виставки в «Мистецькому арсеналі»


Президент України Віктор Ющенко разом з дружиною пані Катериною Ющенко взяв участь у відкритті виставки «De profundis», що відбулося в культурно-мистецькому та музейному центрі «Мистецький арсенал» у Києві.

У церемонії також взяли участь Голова Верховної Ради Володимир Литвин, Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, Глава Секретаріату Президента Віра Ульянченко, Секретар РНБО Раїса Богатирьова, урядовці, керівники місцевої влади, громадські та культурні діячі.

У своєму виступі Глава держави відзначив: відкриття сьогоднішньої виставки є акцією, якою музейний комплекс «Мистецький арсенал» фактично розпочинає свою культурно-національну місію. Президент висловив переконання, що про цей музей говоритимуть українське суспільство та міжнародна спільнота, він стане «вітриною найкращого духовного світу, який створила Україна, українська нація».

Віктор Ющенко нагадав, що будівлі Мистецького арсеналу були споруджені зусиллями гетьмана Івана Мазепи і є одним із найбільших архітектурних комплексів України. «Найголовніше, ця площа більша, ніж усіх музеїв Києва разом узятих», – підкреслив Президент.
XS
SM
MD
LG