Доступність посилання

ТОП новини

На Хрещатику розгорнули найбільший державний прапор


Київ – У столиці розгорнули найбільший державний прапор України. Жовто-блакитний стяг розміром 30 на 45 метрів пронесли Хрещатиком до Майдану Незалежності. В акції взяли участь понад 200 представників молодіжних громадських організацій та всі охочі.

Лише на те, щоб розгорнути найбільший в Україні державний прапор, потрібно більше чверті години. Ця процедура привернула увагу перехожих. Вони з ентузіазмом долучилися до того, щоб донести прапор до Майдану Незалежності.

Студент Кирило в акції бере участь разом із друзями. Каже, що ініціатива зацікавила патріотичним змістом і розмахом. «Вирішив не сидіти вдома і взяти участь у патріотичній акції, адже Україна святкує повноліття. До того ж, ми хочемо показати, що у нас достатньо патріотичних людей, здатних пишатися своєю країною», – зазначає він.

Найбільший державний прапор України вже потрапив до національної книги рекордів. Його виготовили у Донецьку 2007 року з ініціативи Спілки творчої молоді Донбасу.

Розгорнули вп’ятдесяте

Організатор акції Андрій Какуша розповідає, що на старій швейній машинці прапор за три дні пошила донецька пенсіонерка Марія Беляткова.

Цього року на День незалежності прапор розгорнули уп’ятдесяте. «Його розгортали 49 разів, сьогодні – уп’ятдесяте. Прапор побував на Говерлі, на всіх полях історичних битв. І сьогодні, нарешті, він на Хрещатику. І головне, що прапор несе молодь, яка таким чином продемонструє, що майбутнє країни буде українським», – каже Андрій Какуша.

Киянка Галина Іванівна від молодіжної ініціативи у захваті: подібного на центральній вулиці столиці не бачила давно. На її думку, акція уособлює українську єдність. «Захід уособлює солідарність нашу. Все-таки ми любимо один одного, і таким чином єднаємося всі разом», – розповідає вона.

У Києві до акції долучилися такі громадські організації, як «Українська народна молодь», «Батьківщина молода», «Республіканська християнська молодь» та «Молодіжний націоналістичний конгрес».
XS
SM
MD
LG