Доступність посилання

ТОП новини

Президент підписав указ про всенародне обговорення законопроекту про зміни до Конституції


Україна святкує сьогодні День незалежності. Президент України Віктор Ющенко виступив зі зверненням до народу.

Глава держави повідомив, що він підписав указ про всенародне обговорення його законопроекту щодо змін до Конституції України. Ющенко висловив переконання, що без проведення конституційної реформи не можна провести якісні реформи в Україні. Він виклав свою позицію щодо необхідності конституційних змін, у тому числі скасування депутатської недоторканності, і нагадав, що всі пропозиції викладені у законопроекті, зареєстрованому у Верховній Раді у березні цього року.

«Я готовий вислухати думку кожного українця. Вірю, що таке обговорення викличе широку громадську реакцію, яка змусить членів парламенту дбати не про свої крісла, а про свій народ», – сказав Вікторо Ющенко.

Виступаючи на військовому параді з нагоди Дня незалежності,він запевнив: «Як Президент, гарантую, що виборчий процес, як і голосування, буде здійснено чесно і законно».

За словами Віктора Ющенка, Конституційний Суд визнає неконституційними зміни виборчого законодавства. 21 серпня Верховна Рада 325 голосами подолала вето Ющенка до закону, що передбачає скорочення строків виборчої кампанії з виборів Президента зі 120 до 90 днів. Водночас народні депутати не підтримала жодну з 18 пропозицій і зауважень Президента.

У День святкування 18 річниці Незалежності України у Софійському соборі Києва відбулася молитва за Україну та український народ. У молитві взяли участь Президент Віктор Ющенко, Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, голова Верховної Ради Володимир Литвин, глава Секретаріату Президента Віра Улянченко, представники столичної влади, політичні та громадські діячі.

Як повідомили в Секретаріаті Президента, молебень відслужили спільно представники різних релігійних конфесій.

Військовий парад – повітряна колона і демонстраційний показ
Унікальний літак Ан-225 «Мрія»


О 10 годині Центральною вулицею столиці країни Хрещатиком пройшов військовий парад за участю трьох із половиною тисяч військовослужбовців. Розпочався парад з церемонії підняття Державного прапора України на Майдані Незалежності. Приймав парад начальник Генерального штабу, Головнокомандувач Збройних сил України, генерал армії Сергій Кириченко.

Ан-124 «Руслан» фотографували пересічні спостерігачі за парадом чи не найбільше
Над центральною частиною Києва пролетіла повітряна колона в складі 35 одиниць авіатехніки – літаків і вертольотів.

Відмінністю цьогорічного параду військ є демонстраційний показ 23 зразків озброєння і військової техніки, що розмістилися на Хрещатику від Майдану Незалежності до Європейської площі. Серед них вперше представлені новинки українського оборонно-промислового комплексу основний бойовий танк «Оплот», бронетранспортер БТР-4 «Ладья», легкоброньований транспортний засіб «Дозор-Б», бойова броньована машина спецназу БММ «Козак».

Незалежність України Верховна Рада проголосила 24 серпня 1991 року. У грудні того ж року відбувся референдум, на якому суверенітет України підтримали понад 90 відсотків громадян, які взяли участь в опитуванні.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG