Доступність посилання

ТОП новини

Суд амністував ізраїльського хірурга Зіса – адвокат


Ворошиловський райсуд Донецька амністував ізраїльського хірурга Міхаеля Зіса, що проходив у справі про незаконну трансплантацію людських органів. Про це повідомив адвокат Зіса Олег Курінний, уточнивши, що рішення суд ухвалив 20 серпня.

Він уточнив, що Зіс все ще перебуває в слідчому ізоляторі в Донецьку. «Його не відпустили. Суд ухвалив рішення звільнити з-під варти, але конвой і УБПТЛ (Управління УВС протидії торгівлі людьми) не відпустили його і відвезли назад у СІЗО, мотивуючи тим, що він заарештований по екстрадиції», – сказав адвокат.

Курінний наголосив, що «по Україні справа закінчена, вирок набуде чинності 27-28 серпня, і тоді Зіса мають право передавати Ізраїлю».

За словами адвоката, його підзахисний «згоден з передачею його до Ізраїлю». «Враховуючи його стан здоров’я, він чекає і сподівається на те, що в Ізраїлі його підлікують», – додав захисник.

20 липня цього року Зісу замінили звинувачення в торгівлі людьми та людськими органами на порушення встановленого законом порядку трансплантації органів.

Процес у справі проти ізраїльського хірурга триває вже майже 2 роки. Міхаель Зіс був затриманий 12 жовтня 2007 року в Донецьку як фігурант справи про незаконну трансплантацію людських органів, яку розслідували спільно ізраїльські та українські правоохоронці.
XS
SM
MD
LG