Доступність посилання

ТОП новини

Уряд обіцяє 3,5 мільярда гривень на модернізацію авіапрому


Кабінет Міністрів ставить своїм завданням розпочати в 2010 роцi повноцiнне технiчне переозброєння авiацiйної промисловостi країни, повiдомила прем’єр Юлiя Тимошенко пiд час вiдвiдин Авiацiйного науково-технiчного комплексу (АНТК) iмені Антонова.

Згiдно з орiєнтовними розрахунками фахiвцiв галузi, потреба у фiнансуваннi на реалiзацiю цього завдання оцiнюється в 3,5 мільярда гривень, повiдомила прем’єр.

«Такi грошi не проблема (для держави)», – запевнила Тимошенко, додавши також, що ця сума не порiвнянна з обсягом фiнансування, яке спрямовується сьогоднi на пiдтримку фiнансового сектора країни.

«До кінця 2009 року ми завершимо фінансово-організаційне оздоровлення підприємств галузі, а другий етап, який ми запланували, це повна реконструкція і модернізація ключових підприємств, які перебувають в системі виробництва літаків», – сказала прем’єр.

Серед головних завдань, що постають перед авiапромом, Тимошенко видiлила забезпечення збуту продукцiї галузi на свiтових ринках у спiвпрацi з іноземними партнерами. Серед таких партнерiв вона назвала Росiю та Китай.

«Ми потихеньку зближуємося з тими, хто є для нас стратегiчними партнерами на свiтових ринках», – заявила прем’єр, особливо вiдзначивши значущiсть домовленостей з Росiйською Федерацiєю щодо спiвпрацi мiж авiапромами країн, зокрема в програмi нового регiонального АН-148.

Водночас, як повiдомив мiнiстр промислової полiтики Володимир Новицький, програму технiчного переозброєння авiацiйної промисловостi планується здiйснити протягом трьох-чотирьох рокiв шляхом закупiвлi закордонного устаткування.

«Остаточнi параметри та джерела фiнансування перебувають у стадiї опрацювання», – зазначив вiн.
XS
SM
MD
LG