Доступність посилання

ТОП новини

У Саудівській Аравії здійснили замах на чільного урядовця


Як повідомляє державне інформаційне агентство королівства, смертник підірвав себе, намагаючись убити заступника міністра внутрішніх справ із питань безпеки принца Мухаммада бін Наєфа, який відповідає в МВС Саудівської Аравії за питання безпеки.

Напад стався, коли принц приймав у четвер вітання громадян із нагоди священного місяця рамадана за мусульманським календарем. Принц отримав легке поранення. Загинув тільки сам нападник. Ніхто серйозно не потерпів.

Нападник виявився людиною, яку розшукували за повстанську діяльність. Він заявляв, що хоче особисто зустрітися з принцем, щоб оголосити, що здається, інформує офіційне агентство SPA з посиланням на королівський двір.

За заявами на ісламістських інтернет-форумах, відповідальність за напад узяло на себе угруповання «Аль-Каїда на Аравійському півострові», місцевий відділок світової терористичної мережі.

Останнім часом правоохоронці Саудівської Аравії здійснили низку вдалих операцій проти ісламістських повстанців, наближених до «Аль-Каїди»: арештували понад 40 із них і захопили склади зброї й вибухівки. За цей успіх хвалять саме принца Мухаммада бін Наєфа.
XS
SM
MD
LG