Доступність посилання

ТОП новини

Президент: розслiдування справи Гонгадзе на фiнiшній прямій


Розслiдування справи про вбивство журналiста Георгiя Гонгадзе наразi перебуває на фiнiшнiй прямiй, запевняє Президент Вiктор Ющенко.

«Цьому дуже посприяв арешт генерала Пукача. Пiсля цього слiдство отримало вiдповiдi на головнi запитання», – заявив глава держави в iнтерв’ю трьом українським газетам.

«Для слiдства настав дуже вiдповiдальний момент», – наголосив Президент.

За його словами, розкриття цiєї резонансної справи стало б доказом для народу, що в Українi закон «дiйсно один для всіх». «Скiльки було осушено ставкiв, перекопано землi, щоб вийти на тi обставини, якi дали можливiсть посадити за грати виконавцiв. Я не можу сказати, що менi як Президентовi легко забезпечувати реалiзацiю цiєї справи – з погляду полiтичного тиску. Ви самi розумiєте, що тi, хто до цього причетний, сидять у високих кріслах», – заявив Президент.

Вiн повiдомив також, що проводить щотижневi консультацiї з Генеральним прокурором Олександром Медведьком. «Кожного разу вимагаю вiд нього одного – завершення розслiдування цiєї справи. Це питання честi – його персональної i прокуратури загалом», – заявив Ющенко.

Президент припустив, що результати розслiдування та їх широке обговорення матимуть певний вплив на президентську кампанiю.

«Головний виграш для суспiльства полягатиме в тому, що ми, можливо, вперше побачимо, як вiдповiдатимуть за скоєне представники дуже високих рiвнiв влади. I це буде однiєю з найяскравiших iлюстрацiй демократії», – пiдсумував глава держави.

У справі Гонгадзе досі не встановлені замовники вбивства журналіста.
XS
SM
MD
LG