Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк хоче скоротити число депутатів та зняти з них недоторканність


Народний депутат, лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк виступає за скорочення депутатського корпусу і зняття депутатської недоторканності.

Про це він сказав сьогодні у Львові на зустрічі з членами обласного осередку «Фронту змін».

Яценюк висловив переконання, що наступний Президент України має виконати волю народу, який на референдумі у 2000 році проголосував за скорочення чисельності парламенту з 450 до 300 обранців та за зняття депутатської недоторканності.

Він наголосив, що для зняття депутатської недоторканності пройдено усі юридичні процедури, але цього й досі не зроблено.

«Я вам нагадаю, як знімалася депутатська недоторканність, коли я був керівником парламенту. Для першого етапного голосування треба було 226 голосів. Три рази я ставив на голосування це питання, ледь не силою змушував натискати на кнопки», – сказав Яценюк.

Нині, за його словами, уже є відповідний висновок Конституційного Суду, є рішення парламенту. «У мене запитання до Партії регіонів, до БЮТ, до керівника парламенту: чому не ставиться питання про остаточне зняття недоторканності? Усі юридичні процедури пройдено. Чому сьогодні парламент заблокував рішення, які рівно півроку тому ми приймали? Не хочуть. Бояться», – вважає лідер «Фронту змін».
XS
SM
MD
LG