Доступність посилання

ТОП новини

Держава стане співвласником стадіонів у Харкові та Львові


Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту набуде право на володіння частиною майна харківського стадіону «Металіст» та стадіону у Львові, що будується до Євро-2012, після введення цих арен в експлуатацію.

Як повідомили у прес-службі міністерства, така умова зазначена в інвестиційних угодах між Мінспорту та органами місцевого самоврядування, які є сьогодні власниками арен.

З метою забезпечення своєчасного введення в експлуатацію обох стадіонів, зазначається в повідомленні, Кабінет міністрів України ухвалив рішення підтримати їх підготовку за рахунок коштів держбюджету. Відповідні зміни раніше внесли до Державної цільової програми з підготовки та проведення Євро-2012.

Так, державна підтримка реконструкції «Металіста» становитиме 206,6 мільйона гривень. Завдяки цьому, харківська арена буде введена в експлуатацію до кінця 2009 року.

Державне фінансування робіт з будівництва нового стадіону у Львові здійснюватиметься протягом двох років. У 2009 році арена буде профінансована на суму 100 мільйонів гривень, наступного року з держбюджету передбачається направити 200 мільйонів гривень.

Обидва стадіони сьогодні є об’єктами комунальної власності – Львівської міської ради та Харківської обласної ради відповідно.


XS
SM
MD
LG