Доступність посилання

ТОП новини

Закон щодо виборів Президента набув чинності


Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виборів Президента України» за підписом Голови Верховної Ради Володимира Литвина офіційно оприлюднили на сайті Верховної Ради й опубліковали в газеті парламенту «Голос України»

Президент Віктор Ющенко відмовився підписати закон, яким Верховна Рада скоротила строки кампанії із виборів Президента з 120 до 90 днів.

21 серпня Верховна Рада подолала вето Віктора Ющенка до цього закону. За це рішення проголосувало 325 народних депутатів України.

2 вересня 2009 року Президент повернув без свого підпису Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виборів Президента України» до Верховної Ради. Віктор Ющенко наголосив, що готовий оскаржити в Конституційному Суді положення цього закону, якщо він набуде чинності.

За Конституцією України закон, повторно ухвалений Верховною Радою не менш як двома третинами від її конституційного складу, який не підписав та офіційно не оприлюднив Президент України протягом 10 днів, офіційно оприлюднюється головою Верховної Ради України і опубліковується за його підписом, повідомили в Інформаційному управлінні Апарату Верховної Ради.
XS
SM
MD
LG