Доступність посилання

ТОП новини

СБУ зібрала докази хабарництва судді на Одещині


Співробітники СБУ задокументували 27 епізодів вимагання та отримання хабарів суддею одного з районних судів Одеської області.

За словами керівника прес-центру СБУ Марини Остапенко, суддя брав гроші за розгляд судових справ на користь зацікавлених осіб прямо на робочому місці у своєму кабінеті.

СБУ передала зібрані матеріали до Генеральної прокуратури України. Відразу ж після цього суддю відсторонили від виконання службових обов’язків.

«І у ході розслідування, яке проводила спеціально створена група зі слідчих СБУ та Генпрокуратури, було встановлено додаткові докази вчинення підозрюваним суддею злочинів при здійсненні ним правосуддя», – зазначила Марина Остапенко.

У результаті до порушених проти нього 12 кримінальних справ за різними статтями Кримінального кодексу порушено ще 7. Крім того, 5 кримінальних справ слідчі порушили стосовно посередників та спільників судді.

«Наразі слідство завершено. Розслідування справ тривало 1,5 роки. Матеріали кримінальної справи проти судді-хабарника налічує 24 томи. А обвинувальний висновок міститься на майже 500 аркушах», – зауважила Марина Остапенко.

Кримінальну справу розглядатиме один із судів у Вінницькій області.
XS
SM
MD
LG