Доступність посилання

ТОП новини

УПЦ МП поновить діалог із УАПЦ – рішення Синоду


Українська православна церква Московського патріархату поновить діалог із Українською автокефальною православною церквою, повідомив прес-секретар предстоятеля УПЦ МП протоієрей Георгій Коваленко. За його словами, таке рішення ухвалили сьогодні на засіданні Священного Синоду Української православної церкви (МП) під головуванням митрополита Володимира (Сабодана).

Зокрема вирішили поновити діяльність Синодальної комісії УПЦ (МП) щодо діалогу з УАПЦ. Головою комісії призначили архієпископа Білоцерківського і Богуславського Митрофана, який керує справами УПЦ.

26 серпня на Архієрейському соборі Української автокефальної православної церкви ухвалили Звернення до Вселенського патріарха Варфоломія з проханням про прийняття УАПЦ до складу Вселенського патріархату на правах автономії.

Деякі оглядачі припускають, що в разі приєднання УАПЦ до Вселенського патріархату буде втрачено шанс створити в Україні єдину помісну православну церкву. Інші ж, навпаки, бачать найкращий шанс на створення єдиної помісної церкви в майбутньому якраз у такому приєднанні.
XS
SM
MD
LG