Доступність посилання

ТОП новини

МВС викликає на допит першого заступника голови НБУ


Слідчий Головного слідчого управління Міністерства внутрішніх справ підписав повістку про виклик на допит першого заступника голови Національного банку Анатолія Шаповалова, повідомила прес-служба МВС.

При цьому прес-служба наводить слова міністра Юрія Луценка про «фінансових шахраїв, які розкрадають комерційні банки і валютні ресурси на сотні мільйонів гривень», і про те, що наявні матеріали й отримана інформація «свідчать про можливість притягнення до відповідальності посадовців Національного банку».

Луценко також висловив сподівання, що такі дії правоохоронців «сприятимуть подальшій стабілізації курсу гривні».

Іще позавчора міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, відомий своєю прихильністю до Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, заявив про «наявність фактів для порушення кримінальної справи проти найвищих посадовців Національного банку України».

При цьому, стверджував міністр, усе відбувається зі згоди самого голови держави. «Користуючись повною підтримкою Президента України, фактично користуючись статусом недоторканності, керівництво НБУ покриває організацію масштабних фінансових зловживань із боку комерційних банків», – заявив він.

У відповідь у Нацбанку заявили, що це вже не перші безпідставні звинувачення з боку керівника МВС.

А в Секретаріаті Президента Юрія Луценка назвали «шоуменом» і заявили, що інформаційна атака на НБУ та Президента має на меті відволікти увагу від різкого погіршення рівня життя громадян.

На думку деяких політологів і банкірів, заяви Луценка мають суто політичний характер.
XS
SM
MD
LG