Доступність посилання

ТОП новини

У школах Джанкоя не карантин, а медогляд


У четвер і п’ятницю у всіх школах міста Джанкоя в Криму, де перед тим понад 200 дітей побували в шпиталях із отруєнням, відбувається медичний огляд усіх школярів, цитують агентства слова кримських урядовців.

За даними першого заступника міністра охорони здоров’я Криму Сергія Гавриленка, через стаціонарне відділення лікарні пройшли 202 дітей, із них 11 дошкільнят іще лишаються шпиталізовані в легкому стані.

Головний лікар кримського республіканського Центру здоров’я Віктор Бридко повідомив, що шпиталізацію пройшли 203 дітей і 1 дорослий і що далі в лікарні перебувають 11 дітей, із яких 2 школярів.

За його словами, не йдеться про жодну епідемію чи жодні канікули.

А в відділі освіти Джанкойської міськради заявили, що школи не закривали, тільки протягом двох днів замість занять проводять профілактичний огляд за участі лікарів усіх спеціальностей. Із понеділка заняття в школах мають поновитися.

Уранці в четвер у Джанкойському міськвиконкомі Радіо Свобода повідомили, що з 10 по 21 вересня занять у всіх школах Джанкоя не буде і що рішення про карантин ухвалило Міністерство освіти Криму спільно з Республіканською санепідемстанцією автономії.

Від початку вересня понад 200 джанкойських дітей, переважно дошкільнят із дитсадків, опинилися в лікарні з попереднім діагнозом «гастроентероколіт». Пізніше повідомили, що причиною масового отруєння став кефір, у якому виявили збудник дизентерії.
XS
SM
MD
LG