Доступність посилання

ТОП новини

У Сопоті стартувала зустріч лідерів Вишеградської четвірки


На запрошення польського президента Леха Качинського до міста Сопот, що неподалік Гданська, прибули президенти Угорщини, Словаччини і Чехії на дводенну зустріч лідерів Вишеградської четвірки. До участі у форумі приєдналась і Словенія.

Головні теми переговорів торкаються світової фінансової кризи, енергетичної безпеки у регіоні Центральної та Східної Європи, перспективи членства в Євросоюзі та НАТО країн Південної і Східної Європи.

Представник адміністрації польського президента Маріуш Гандзлік у розмові з Радіо Свобода висловив думку, що консультаційні наради Вишеградської четвірки мають істотне значення, оскільки країни цього регіону володіють разом 58 голосами з загалом 345 при ухваленні рішень на засіданнях Ради міністрів ЄС, де кількість голосів від однієї країни залежить від кількості населення.

Співробітник Леха Качинського повідомив також про теми, які вже сьогодні були порушені на форумі. «Президенти країн Вишеградської групи говорили про те, що мають працювати разом, щоби здійснювати проект «відкритих дверей» НАТО та Євросоюзу для країн Південної та Східної Європи. Президент Лех Качинський наголошував на особливому значенні у цьому контексті питання інтеграції України у структури ЄС і НАТО», – повідомив Маріуш Гандзлік Радіо Свобода.
XS
SM
MD
LG