Доступність посилання

ТОП новини

Національні сили «вміють об’єднуватися», але не поспішають це робити – Костенко


«За останніми соціологічними даними, на превеликий жаль, Віктор Ющенко не може ввійти у другий тур», – заявив лідер Української народної партії Юрій Костенко сьогодні в Івано-Франківську, порушивши тему президентських виборів.

Цим він пояснює те, що «Народний рух України імені Бориса Івановича Тарасюка пішов підтримувати Юлію Тимошенко, а Українська народна парія позавчора на Центральному проводі ухвалила рішення іти на вибори самостійно зі своїм кандидатом».

Цим кандидатом є сам Юрій Костенко, але його кандидатуру повинен затвердити з’їзд УНП.

Саме ж рішення мотивують необхідністю пропагування правої ідеї, тобто «ідеї правого економічного націоналізму, на основі якого можна створити робоче місце, покращити життя і загалом змінити національну політику на користь українського національного інтересу».

Але, навівши приклад 2002 року, коли праві сили об’єдналися навколо Віктра Ющенка, Юрій Костенко сказав, що «національне середовище в найбільшій мірі показувало здатність до об’єднання, коли ставилася благорода мета». Тому, якщо на цих виборах зростатиме загроза незалежності України, здатні будуть об’єднатися навколо того, хто буде протидіяти цим загрозам, – сказав лідер УНП.

Наразі ні Народний Рух України, ні Українська народна партія не можуть похвалитися єдністю і відсутністю «внутрішніх бродінь».

Прикарпатські «рухівці» відмовилися від участі у святкуванні 20-річчя Народного Руху Київщини тиждень тому, вважаючи його «пробютівським».

Сьогоднішня ж позачергова конференція обласного осередку УНП в Івано-Франківську за участю Юрія Костенка викликана зміною керівника обласної організації. Попередній голова осередку Ігор Насалик (колишній депутат Верховної Ради, теперішній мер Калуша) повідомив про складання своїх повноважень на цій посаді.

УНПівців Прикарпаття очолив міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус.
XS
SM
MD
LG