Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії: Москва і Вашингтон не укладали «угод» щодо ПРО


Міністерство закордонних справ Росії заявляє, що між Москвою і Вашингтоном не було жодної «угоди» за відмову від розміщення елементів системи протиракетної оборони в Європі.

«В окремих ЗМІ з’являлася інформація про те, що ми домовлялися про якусь операцію щодо ПРО. Можу сказати, що це не відповідає нашим підходам до розв’язання абсолютно усіх проблем у відносинах з будь-якими країнами, незважаючи на те, наскільки вони складні і чутливі. Це все домисли», – сказав офіційний представник МЗС Росії Андрій Нестеренко.

За його словами, Росія в діалозі з американськими політиками завжди говорила про свою занепокоєність розгортанням ПРО в Європі.

Окрім цього, він наголосив, що МЗС Росії чекає офіційного підтвердження повідомлень про рішення адміністрації Президента США Барака Обами відкласти реалізацію планів щодо розміщення елементів системи ПРО в Європі, а тоді вже це рішення коментуватиме.

Про те, що США відмовляються від створення системи протиракетної оборони в Європі, раніше сьогодні заявив прем’єр-міністр Чехії Ян Фішер. Він повідомив, що мав із цього приводу телефонну розмову з американським президентом Бараком Обамою.
XS
SM
MD
LG