Доступність посилання

ТОП новини

КСУ отримав скаргу Ющенка на приватизацію Одеського припортового


Сьогодні до Конституційного Суду України надійшло подання Президента України Віктора Ющенка щодо розпорядження Кабінету міністрів про приватизацію Одеського припортового заводу в 2009 році.

Зокрема, Президент просить КСУ розглянути питання щодо конституційності розпорядження Кабміну від 3 грудня 2008 року «Про затвердження переліків господарських товариств і холдингових компаній, державні пакети акцій (частки) яких підлягають продажу, державних підприємств, холдингових компаній і відкритих акціонерних товариств, що підлягають підготовці до продажу в 2009 році» в частині визначення таким, що підлягає продажу в 2009 році, державного пакета акцій відкритого акціонерного товариства «Одеський припортовий завод».

Згідно з Регламентом Конституційного Суду України, конституційне подання передали на вивчення в Секретаріат Суду.

17 вересня Президент своїм указом призупинив дію положень постанови Кабінету міністрів України, якими передбачено проведення приватизації ВАТ «Одеський припортовий завод».

Разом з тим Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що приватизація Одеського припортового заводу відбудеться у встановлені терміни – 29 вересня 2009 року, попри Указ Президента.
XS
SM
MD
LG