Доступність посилання

ТОП новини

Інспектори УЄФА неофіційно перевірять Дніпропетровськ


19 вересня інспектори УЄФА офіційно перевірять хід підготовки до Євро-2012 Львова і Донецька, неофіційно – Дніпропетровська. Про це сьогодні повідомив виконувач обов’язків керівника Управління у справах сім’ї та молоді Дніпропетровської облдержадміністрації Вадим Шебанов.

За словами посадовця, наразі Дніпропетровськ і область попри відсутність державного фінансування виконують всі зобов’язання, раніше взяті перед УЄФА. Так, 27 серпня відбувся конкурс з приватизації аеропорту, переможець якого за кілька місяців розпочне роботи з модернізації повітряних воріт міста.

Крім того, днями з обласного бюджету Дніпропетровськ отримав 7,8 мільйона гривень на облаштування комунальних доріг. Водночас, за інформацією Вадима Шебанова, у місті продовжують будуватися 4 і 5-зіркові готелі, які можуть бути задіяні для прийому гостей, що дивитимуться матчі Чемпіонату в Донецьку.

«До тих стандартів, які нам дала УЄФА, ми все рівно йдемо», – сказав посадовець.

Він також не виключив, що наприкінці листопада виконком УЄФА може переглянути своє рішення щодо міст-господарів Євро-2012.

У травні цього року виконком УЄФА визначив міста, в яких пройдуть матчі фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу. У Польщі містами-господарями визначені Варшава, Познань, Вроцлав і Ґданськ. Серед українських міст затверджений тільки Київ; Донецьк, Львів і Харків іще зберігають шанси прийняти матчі Чемпіонату, якщо засвідчать прогрес до 30 листопада. Решта міст, а саме українські Дніпропетровськ і Одеса і польські Хожув і Краків, за рішенням УЄФА, вибули зі змагання.
XS
SM
MD
LG