Доступність посилання

ТОП новини

Янукович обіцяє рівноправне використання російської нарівні з українською


Лідер Партії регіонів заявляє, що фракція цієї партії домагатиметься рівноправного використання російської мови нарівні з українською шляхом імплементації Європейської хартії регіональних мов або мов меншин.

Виступаючи в ефірі Миколаївської обласної державної телекомпанії в перебігу візиту до Миколаєва, Віктор Янукович нагадав, що для ухвалення такого рішення в парламенті необхідно не менше ніж 226 голосів.

А ще «потрібно, щоб президентська ручка була в надійній руці», – сказав він, показавши в руці ручку як натяк, що саме він має стати Президентом і підписати такий закон.

Янукович також заявив, що питання про рівноправне функціонування російської мови на території України сьогодні, за його словами, не лякає мешканців українськомовних регіонів західної України.

Як заявив Янукович, люди в цих регіонах «погодилися» з такою ідеєю, коли він їм пояснив, що в них ніхто не забиратиме право на володіння рідною українською мовою й право навчати нею дітей.

За Конституцією, єдиною державною мовою в Україні є українська. Фахівці зазначають, що поросійщення імперських і потім радянських часів, наслідки якого досі не подолані, призвело до того, що саме українська мова перебуває в Україні під загрозою.
XS
SM
MD
LG