Доступність посилання

ТОП новини

Янукович обіцяє захистити результати виборів від «помаранчевих»


Лідер Партії регіонів, виступаючи в ефірі Миколаївської обласної державної телекомпанії в перебігу візиту до Миколаєва, запевняв своїх виборців у тому, що його партія не дасть «вкрасти» їхні голоси на президентських виборах наступного року.

За словами Віктора Януковича, «дуже актуальним» є питання фальсифікацій на виборах.

«Звісно, воно сьогодні хвилює наших виборців, яких принизили 2004 року», – заявив Янукович.

«Цей синдром, я б сказав, страху того, що «помаранчеві» придумають знову якийсь механізм і знову в нас заберуть перемогу, сьогодні живе», – заявив він.

Під час виборів Президента 2004 року масові фальсифікації здійснювали саме на користь Януковича, який був кандидатом від владних сил.

Тоді Віктор Янукович, як виглядало, перемагав у другому турі кандидата від демократичних сил Віктора Ющенка, кампанія якого використовувала помаранчевий колір. За даними Центральної виборчої комісії, Янукович отримав тоді 49,42 % голосів, а Ющенко – 46,69 %.

Пізніше Верховний Суд скасував ці результати як такі, що не відповідають реальному волевиявленню громадян, і вирішив, що встановити справжні результати другого туру неможливо через численні встановлені факти системних порушень на користь Януковича.

У переголосуванні другого туру, яке, за даними спостерігачів, пройшло практично без порушень, переміг Віктор Ющенко, який отримав 51,99 % голосів проти 44,20 % у Віктора Януковича.
XS
SM
MD
LG