Доступність посилання

ТОП новини

Білий Дім не має «великих очікувань» на близькосхідні переговори


Білий Дім заявив у понеділок, що не має «жодних великих очікувань» на вівторкову зустріч президента США Барака Обами з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу і президентом Палестинської національної адміністрації Махмудом Аббасом.

За словами речника Білого Дому, адміністрація Барака Обами хоче досягти поступу до поновлення мирних переговорів між ізраїльтянами і палестинцями.

Обама планує зустрітися з обома керівниками окремо, а потім провести переговори втрьох, коли всі вони перебуватимуть у Нью-Йорку на засіданні Генеральної асамблеї ООН.

Раніше в понеділок речник Нетаньягу заявив, що ізраїльський керівник наполягатиме на продовженні своєї політики розширення єврейських поселень на Західному березі Йордану. І Обама, і палестинці закликають Ізраїль припинити все нове житлове будівництво на окупованих палестинських територіях.

Останніми днями представники всіх трьох сторін невисоко оцінювали шанси спільної зустрічі всіх трьох керівників, яка могла б привести до швидкого поновлення мирних переговорів після того, як минулого тижня спеціальний посланець США на Близькому Сході Джордж Мітчелл не зміг домогтися згоди Ізраїлю щодо поселень.
XS
SM
MD
LG