Доступність посилання

ТОП новини

Суд зупинив продаж ОПЗ за позовом «Дніпроазоту»


Окружний адміністративний суд Києва зупинив конкурс із продажу Одеського припортового заводу за позовом виробника мінеральних добрив «ДніпроАзот», повідомив адвокат цієї компанії Олексій Нижник.

У своєму позові «ДніпроАзот» вимагає скасувати розпорядження Кабінету Міністрів від 11 лютого минулого року, де затверджені умови конкурсу із продажу Одеського припортового, а також рішення ФДМУ про проведення 29 вересня конкурсу із продажу заводу.

Підприємство аргументує позов тим, що в процесі підготовки ОПЗ до продажу були допущені порушення законодавства – при проведенні екологічної експертизи, публікації звітності підприємства, вивченні попиту на нього. Крім того, заявку на участь у конкурсі подала компанія «Азот-Сервіс», понад 25% у статутному фонді якої контролює іноземна держава, що, за словами адвоката, також суперечить законодавству.

Наступне засідання щодо цієї справи суд призначив на 7 жовтня.

У липні Фонд держмайна оголосив конкурс із продажу 99,5% акцій Одеського припортового. Стартова ціна пакету акцій становить 4 мільярди гривень. Проведення конкурсу заплановане на 29 вересня.

17 вересня Президент Віктор Ющенко видав указ, який мав на меті зупинити приватизацію ОПЗ. Пізніше Фонд держмайна заявив, що, за висновком Міністерства юстиції, цей указ не зупиняє продажу підприємства.

Крім того, Окружний адміністративний суд Києва в цей самий день у забезпечення позову виробника міндобрив черкаського «Азоту» також зупинив продаж підприємства. Проте 21 вересня «Азот» відкликав свій позов.

Також повідомляли, що ще 16 вересня той самий суд зупиняв приватизацію Одеського припортового заводу ще й за позовом колишньої голови Фонду державного майна Валентини Семенюк-Самсоненко. Учора ввечері представник фракції БЮТ Андрій Портнов стверджував, що суд відхилив цей позов. Інших коментарів про цю справу не було.
XS
SM
MD
LG