Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко: ООН має стати гарантом екологічної безпеки Землі


Президент Віктор Ющенко сподівається, що Організація Об’єднаних Націй стане гарантом екологічної безпеки Землі й людства.

Як повідомили у Головній службі інформаційної політики Секретаріату Президента, про це йдеться у відеозверненні глави Української держави до учасників зустрічі високого рівня з питань зміни клімату.

«Об’єднані нації були разом перед загрозами війни. Нові загрози знищення людства полягають не тільки в конфліктах. Вони полягають у нашому ставленні до природи, що дала нам життя», – сказав Ющенко.

За словами Президента, світова громадськість із лідерством ООН здатна дієво підтримати всі кваліфіковані пошуки альтернативних джерел для природних ресурсів – від екологічно чистої енергетики до сонячної.

Українські наукові діячі готові повністю інтегруватися в цей процес, наголосив Ющенко.

Раніше український Президент закликав міжнародне співтовариство підтримати завершення будівництва об’єкта «Укриття» на Чорнобильській атомній електростанції й почати підготовку сучасних правил життя на Землі – документа загальних норм і обов’язків, який би став Екологічною Конституцією Землі.
XS
SM
MD
LG