Доступність посилання

ТОП новини

Засідання парламенту сьогодні не буде, завтра знову погоджувальна


Парламентськi фракцiї в п’ятницю знову зберуться на засiдання погоджувальної ради, якщо робота Верховної Ради не буде розблокована, заявив заступник голови парламенту Микола Томенко.

За словами вiце-спiкера, сьогоднішнє вечiрнє пленарне засiдання не вiдбудеться, оскiльки фракцiя Партiї регiонiв не пiдтримала пропозицiю пiд час ранкової погоджувальної ради про розблокування роботи парламенту.

«Якби фракцiя Партiї регiонiв хотiла ухвалити цей закон (законопроект про пiдвищення соцiальних стандартiв), то в них достатньо голосiв для того, щоб це зробити. Тому iснують двi проблеми – або фракцiя Партiї регiонiв не спроможна зiбрати своїх депутатiв, або у фракцiї все-таки є кiлька депутатiв, якi не хочуть голосувати за цей закон», – припустив Томенко.

Зі свого боку, заступник лiдера фракцiї Партiї регiонiв Ганна Герман заявила, що фракцiя продовжує наполягати на своїй позицiї про повернення до режиму голосування за соціальний законопроект через електронну систему «Рада».

Напередодні парламент ухвалив рiшення про голосування за законопроект про пiдвищення соцiальних стандартiв шляхом пiдняття рук. У Партiї регiонiв вважають це спробами «завалити» закон i наполягають на голосуваннi картками, в перебігу якого можна буде проголосувати й картками відсутніх депутатів.
XS
SM
MD
LG