Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз» оголосив умови відкладення виплати своїх боргів


Компанія «Нафтогаз України» оголосила в четвер власникам єврооблігацій із терміном виплати 30 вересня 2009 року, яких випущено на суму 500 мільйонів доларів США, умови запланованої реструктуризації цієї зовнішньої заборгованості компанії.

Мета цієї реструктуризації – частково вирішити проблеми, які стоять перед «Нафтогазом України», та знизити ступінь фінансових ризиків компанії, мовиться в її заяві.

Компанія запросила власників цих єврооблігацій погодитися обміняти всі 100 відсотків їхніх цінних паперів із купонами у 8,125 відсотка на нові облігації. Вони також будуть деноміновані в доларах, але з купоном у 9,5 відсотка і цього разу з терміном виплати за цим зобов’язанням у вересні 2014 року.

Перевагою нових облігацій має стати підкріплення їх суверенною гарантією української держави, заявляє «Нафтогаз».

Ті власники нинішніх єврооблігацій, які погодяться на заміну до кінця робочого дня 8 жовтня, отримають нових облігацій на всю суму старих. Хто ж не погодиться, той зможе отримати нових облігацій на 95 відсотків суми старих.

Якраз напередодні цього оголошення «Нафтогазу» в четвер рейтингове агентство Fіtch Ratіngs знизило деякі рейтинги української компанії, з прогнозами на подальше зниження, саме в очікуванні, що єврооблігації не буде погашено в визначений термін 30 вересня.

Агентство попередило, що, якщо ці виплати дійсно не відбудуться, воно далі знизить рейтинги «Нафтогазу» до рівня «обмеженого дефолту».

Цього ж дня зранку Люксембурзька фондова біржа припиняла торги цими єврооблігаціями «Нафтогазу України», назвавши як причину неуточнене «недотримання біржових правил», але пізніше поновила ці торги.
XS
SM
MD
LG