Доступність посилання

ТОП новини

У США триває зустріч лідерів «групи 20»


Піттсбург напередодні наради «групи 20».
Піттсбург напередодні наради «групи 20».

Нью-Йорк – У місті Піттсбург триває дводенна нарада лідерів провідних економічних потуг світу – так званої «групи 20». Мета високого зібрання – обговорити шляхи подолання глобальної рецесії.

Цей процес вже почався, як вважають, тож учасники саміту прагнуть, щоб піднесення не припинялося.

Водночас, належить виробити правила твердішого контролю фінансових інститутів.

Президент США Барак Обама заявив з цього приводу, що «в Піттсбурзі ми працюватимемо разом з найбільшими економічними потугами світу, щоб визначити курс збалансованого і стабільного зростання. Це, у свою чергу, вимагає заходів для оживлення попиту, щоб глобальне відновлення тривало. Ми мусимо пильнувати, щоб процес був невпинним, щоб подолати безробіття. А це вимагає встановлення нових правил шляхового руху, зміцнення регулюючих механізмів для всіх фінансових центрів з тим, щоб покласти край зажерливості й зловживанням, що призвело нас до катастрофи, і запобігти подібній кризі в майбутньому».

І це, власне, є квінтесенцією піттсбурзької наради, третього саміту «групи 20» відтоді, як рік тому почалася глобальна рецесія.

Браун: роль «групи 20-ти» має зростати

Британський прем’єр-міністр Ґордон Браун запропонував, щоб економічні саміти «групи 20» замінили «групу 8» і взяли на себе функції Ради директорів глобальної економіки. «Група 20» повинна стати форумом міжнародного співробітництва і згодом відіграватиме важливішу роль, ніж «група 8» у минулому», – сказав Браун.

Між тим, вулиці у діловій частині Піттсбурга спорожніли після того, як загони поліції та Національної гвардії відтіснили за межі периметра навколо Центру конвенцій натовпи анархістів та інших лівих активістів, які з’їхалися з метою зірвати саміт.
XS
SM
MD
LG