Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура знову заперечує участь українців у війні в Грузії


Прес-служба Генеральної прокуратури заявила в п’ятницю, що оприлюднена нещодавно в пресі інформація про нібито перебування українських військовослужбовців минулого року на території Грузії під час збройного конфлікту не відповідає дійсності.

Перевірки органів військової прокуратури встановили, що військовослужбовці Збройних Сил України участі у збройному конфлікті не брали, озброєнь та військової техніки Збройних Сил України на території Грузії не було, військова допомога грузинській стороні не надавалася, повідомляє Генпрокуратура.

Так само вкотре заявлено, що не відповідають дійсності й уже неодноразово спростовані раніше, але досі поширювані повідомлення про начебто незаконні поставки до Грузії зброї та військової техніки, що їх буцімто підтвердила перевірка Генпрокуратури.

Усі міжнародні передачі з України до Грузії товарів військового призначення, які підлягають експортному контролеві, заявляє Генпрокуратура, здійснювалися 2006–2008 років за попередньо укладеними зовнішньоекономічними контрактами відповідно до вимог чинного законодавства України та міжнародних договорів.

Генеральна прокуратура України звернулася з проханням до представників засобів масової інформації не поширювати недостовірних повідомлень та утримуватися від подібних коментарів.
XS
SM
MD
LG