Доступність посилання

ТОП новини

Папа Римський завершує візит до Чехії


Сьогодні завершується триденний візит Папи Римського Бенедикта ХVІ до Чехії. Вранці Папа Римський відслужив месу під відкритим небом у місті Стара Болеслав, що поблизу Праги, в якій взяло участь понад 50 тисяч прочан. Вважається, що саме тут мученицькою смертю загинув найшанованіший чеський святий, патрон чеських земель Вацлав.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, протягом державного візиту Папи Римського до Чехії найбільше вірян – понад 120 тисяч – зібрала меса під відкритим небом у місті Брно, що відбулась учора.

Головний наголос Бенедикт ХVІ зробив на духовних цінностях, закликав усіх, молодь передусім, не піддаватися спокусам споживацького суспільства, а шукати дорогу до морального діалогу з представниками інших релігій та культур.

У Празі Папа Римський зустрівся також із чеських президентом Вацлавом Клаусом, прем’єром і головою парламенту, мав бесіди зі студентами, вченими, теологами. Проблеми, які стосуються досі не укладеного договору між Чехією та Ватиканом, а також до тепер не узгоджених між сторонами майнових питань не обговорювались.

82-річний Бенедикт ХVІ приїхав до Чеської Республіки вперше. Це його 13 мандрівка. Востаннє Папа Римський гостював на чеських землях 12 років тому.
XS
SM
MD
LG