Доступність посилання

ТОП новини

Обама призначає нового посла США в Україні


Посол США у Грузії Джон Теффт у студії Радіо Свобода у Тбілісі. 14 лютого 2008 р.
Посол США у Грузії Джон Теффт у студії Радіо Свобода у Тбілісі. 14 лютого 2008 р.

Нью-Йорк – У Сполучених Штатах президент Барак Обама оголосив свій намір призначити Джона Теффта новим послом в Україні. Теффт має замінити нинішнього посла Вільяма Тейлора.

Джон Теффт – професійний дипломат. З 60 років свого життя понад половину, точніше, 37 років з невеличкою перервою, він служить у дипломатичному корпусі Державного департаменту США. Перерва була 2003, коли Теффт протягом року був спеціальним радником з міжнародних справ Національного військового коледжу.

Як дізнаємося з офіційної біографії на сайті Держдепартаменту, Теффт здобув ступінь магістра у Джорджтаунському університеті у Вашингтоні, був радником з військово-політичних питань посольства США в Італії, потім упродовж п’ятьох років заступником директора офісу, а згодом помічником державного секретаря з європейських та євразійських справ. Він відповідав за стосунки Сполучених Штатів з Росією, Україною, Білоруссю та Молдовою, отож за обсягом службових обов’язків Теффт має бути добре знайомим з українськими справами.

Джон Теффт служив на дипломатичних посадах різного рівня відповідальності у Москві, Єрусалимі, Будапешті, Римі. У 2000-му – 2003-му роках Теффт був послом у Литві, а від 2005-го року і донині є послом у Грузії. Для призначення нового посла необхідна згода з боку Сенату, верхньої палати Конгресу, але мало хто сумнівається у тому, що Сенат не затвердить кар’єрного дипломата Джона Теффта на посаді посла у Києві.

(Нью-Йорк – Київ – Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG