Доступність посилання

ТОП новини

Європейські органісти з’їхались в Україну на Бахівський фестиваль


У Дніпропетровську сьогодні розпочинається Міжнародний Бахівський фестиваль, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Музичне свято, на яке з’їхались провідні органісти з усієї Європи, відбувається в одному з найкращих органних залів України – Дніпропетровському будинку органної та камерної музики.

Фестиваль триватиме понад тиждень. У його рамках відбудеться дев’ять концертів українських, російських, латвійських, чеських, польських, італійських, французьких та німецьких органістів.

Наразі в Україну прибули музиканти Сільвен Плюйо (Франція), Джанлука Лібертуччі (Італія), Марко Стефанський (Польща), Павло Когоут (Чехія), Торстен Гебель (Німеччина). Крім того, участь у фестивалі беруть українські органістки – Надія Юрійчук та Наталя Летюк.

«Родзинкою» фестивалю, за словами його організаторів, стане те, що на ньому вперше пролунає урочиста меса для органа з камерним оркестром та камерним хором Йоганна Себастьяна Баха. Музичний твір виконуватимуть провідні органісти світу.

«Метою цього фестивалю було не тільки виконувати твори великого композитора, а ще й показати як розвивається органне мистецтво в Україні», — зазначає директор Дніпропетровської органної зали Ніна Голикова.

Під час фестивалю імениті маестро органного мистецтва проведуть для молодих виконавців майстер-класи.

Свято органної музики викликало інтерес в українських шанувальників класики: квитки на концертні вечори швидко розкупили.
XS
SM
MD
LG